Loading...
НАЈНОВИЈЕ ВИЈЕСТИ
НОВОСТИ

Позив за учешће у кампањи „РЕЦИКЛИРАЈ-ЕДУЦИРАЈ“

Објављено: 02.07.2023.

Позив за учешће у кампањи „РЕЦИКЛИРАЈ-ЕДУЦИРАЈ“

 

Ученици наше школе заједно са удружењем грађана Коријени из Угљевика уз подршку Фондације тузланске заједнице позивају Вас да учествујете у кампањи за прикупљање средстава, која ће омогућити набавку пресе за отпад као и пратеће опреме за сортирање/одвојено сакупљање отпада за ЈУ Средњошколски центар Михаило Петровић Алас из Угљевика, а која ће ученицима ове школе омогућити разврставање отпада и располагањем истим као сировином од чије продаје ће ученици школе остварити приходе, како би своје школовање учинили занимљивијим и самостално обезбједили, додатне едукације, екскурзије и излете које ће памтити до краја живота.

 

Потребу за набавком опреме за сортирање и пресовање отпада, односно потребу за рјешењем проблема превише отпада, исказали су ученици средње школе у Угљевику који су примјетили превише отпада који је могуће разврстати и искористити као сировину за прераду у процесу рециклаже.

 

Ученици ЈУ СШЦ Михаило Петровић Алас обратили су се Удружењу грађана „Коријени“ из Угљевика, које је кандидовало пријаву на јавни позив ПРОГРАМ ФИЛАНТРОПИЈЕ код Фондације тузланске заједнице за подршку у организацији кампање која је постављена на www.doniraj.ba и која ће бити транспарентно представљена на друштвеним мрежама под називом „Рециклирај-едуцирај“ на којој ће се прикупити довољно средстава за куповину наведене машине и потребне пратеће опреме.

 

Фондација има богато искуство у реализацији сличних кампања за прикупљање средстава за суфинансирање пројеката од општег друштвеног значаја, те је исказала интерес да своје искуство и знање у мобилизирању средстава из локалних ресурса удружи са добром вољом пријатеља ЈУ СШЦ Михаило Петровић Алас из Угљевика те да се заједнички покрене кампања за прикупљање средстава која ће бити реализована путем платформе за донирање www.doniraj.ba те кроз низ активности планираних у Угљевику и на Фејсбук страници Коријени Угљевик. Кампања је започела 16. Маја 2023. године. Такође, планирана је организација обавјештавања грађана на начин промоције пројекта на угљевичком тргу. Вјерујемо да ће ова кампања имати добар одзив и да ћемо добити подршку од великог броја грађана и компанија с подручја Угљевика, Републике Српске/Босне и Херцеговине али и иностранства.

 

За реализацију идеје и овог друштвено значајног пројекта потребно је укупно 12.350,00 КМ.

 

Позивамо вас да се укључите у кампању, да донирате средства за набавку пресе за отпад и остале опреме потребне за одвојено сакупљање/сортирање отпада путем www.doniraj.ba

 

Свим предузећима и учесницима кампање, Удружење грађана „Коријени“ из Угљевика и Фондација тузланске заједнице ће омогућити жељену видљивост путем медија и друштвених мрежа. Сва прикупљена средства ће бити искориштена намјенски за набавку наведене Пресе за отпад и контејнера и канти за одвојено сакупљање/сортирање отпада.

 

Донирати можете било који износ онлине путем линка „Рециклирај-едуцирај“ (doniraj.ba), https://doniraj.ba/.../ug-korijeni-iz-ugljevika... уплатом путем благајне код УГ „Коријени“ из Угљевика на адреси Трг Драже Михаиловића бб или путем банке на трансакциони рачун бр. 554-002-00000775-35 или на девизни рачун број 554-780-004112-02-71 отворен код „Наша банка“ а.д. Бијељина те на благајни Фондације тузланске заједнице на адреси Позоришна 13, или путем банке, на рачун 338 440 22525810 91 код Уни Кредит Банк БиХ д.д. Сарајево.

 

За сва додатна питања молим да се јавите путем емаил-а korijeniug@gmail.com или путем телефона на број 065/097-341.

„РЕЦИКЛИРАЈ-ЕДУЦИРАЈ“ Угљевик - видео спот

Линк кампање https://doniraj.ba/.../ug-korijeni-iz-ugljevika...